Valgkomiteens innstilling til nytt sentralstyre er klar

Publisert av Astrid-Therese Theisen 13.09.2019
Coverbilde for artikkel

KrFUs valgkomite har innstilt Edel-Marie Haukland som ny leder for KrFU.


Edel-Marie ble aktiv i politikken i 2011 og har det siste året sittet som 2. nestleder for organisasjonen.

Hun har tidligere studert filosofi, og studerer nå teologi på Menighetsfakultet i Oslo. Studiene blir satt på vent hvis hun blir valgt som leder for KrFU på ungdomspartiets landsmøte 18.-20. oktober 2019.

- Jeg er veldig takknemlig for tilliten fra valgkomiteen, og klar til å lede organisasjonen i en spennende tid hvis landsmøtet stemmer ønsker det. Etter et utfordrende år for partiet er jeg mer enn klar for å bygge organisasjon og sørge for at KrFUs radikale politikk på nestekjærlighet og forvalteransvar kommer til syne i regjeringen, sier Haukland om innstillingen.

- Verden er i endring, og de kristendemokratiske verdiene er hyperaktuelle. Fremover blir det viktig å bygge en sterk organisasjon, slik at vi kan fremme radikal politikk på menneskeverd, nestekjærlighet og forvalteransvar til regjeringen og valget 2021, sier hun.

Valgkomiteen har foreslått at den nye ledertrioen i KrFU skal bestå av Edel-Marie Haukland som leder, Hadle Bjuland som 1. nestleder og Eline Kunzendorf som 2. nestleder.

Leder for valgkomiteen, Hanne Sether Lilleberg, er veldig fornøyd med innstillingen.

- Jeg tror vi har innstilt et veldig godt sentralstyre som kan jobbe hardt for KrFU-gjennomslag. Det er en klok, sammensatt og hardtarbeidende gjeng som jeg har veldig stor tro på. Edel-Marie Haukland har vist et særdeles godt lederskap i rollen som nestleder det siste året, og jeg er takknemlig for at hun nå ønsker å lede organisasjonen. Jeg er sikker på at hun kommer til å gjøre det på en veldig god måte. Jeg håper landsmøtet følger innstillingen, sier hun.

Valgkomiteens innstilling til sentralstyre i KrFU 2019/2020:

Leder: Edel-Marie Haukland (velges for ett år)

  1. nestleder: Hadle Rasmus Bjuland (velges for ett år)
  2. nestleder: Eline Kunzendorf (velges for to år)

Sentralstyremedlem: Mikal Valland Nordli (velges for to år)

Santralstyremedlem: Simen Bondevik (velges for ett år)

  1. vara: Kamilla Synnøve Nandrup Pettersen (velges for ett år)
  2. vara: Oddbjørn Nørstrud (velges for ett år)

Emma Løvaas Akyeampong og Ellen Johanne Weydahl ble begge valgt for to år i 2018 og er derfor ikke på valg i år.