VALG: KrF satser på ungdomspartiet

Publisert av Henrik Peder Govertsen 19.04.2021
Coverbilde for artikkel

Det er valgår og vi går et spennende valg i møte. Gjennom 2020 gjennomførte fylkeslagene i KrF sine nominasjonsprosesser, og det er med stor glede vi registrerer en imponerende tro og satsning på unge kandidater i vårt moderparti. Sammenlagt er det 29 kandidater under 30 år fordelt på de ulike fylkenes topp 10. Blant disse er 12 på topp 3, og fire selve toppkandidaten. Det får KrFUs generalsekretær til å juble.

- Å se hvordan KrF satser på unge politikere er inspirerende. At såpass mange toppkandidater på årets valglister er KrFU-ere viser at KrF ser hvor mange dyktige unge mennesker som er engasjert i ungdomspartiet, sier generalsekretær Hedvig Halgunset.

Blant de unge toppkandidatene finner vi 22 år gamle Oddbjørn Nørstrud. Han sitter i KrFUs sentralstyre, og er listetopp for Telemark. Han overtar førsteplassen etter mangeårig stortingsrepresentant Geir Jørgen Bekkevold.

- Det er ekstra stas å få en sånn tillit når man er såpass ung, og jeg gleder meg til å bygge laget sammen med de andre gode KrF-erne i Telemark og gjøre tidenes valgkamp, sier Oddbjørn.

KrFs nestledere Olaug Bollestad og Ingelin Noresjø topper naturlig nok valglistene i henholdsvis Rogaland og Nordland. Men rett bak dem finner vi to sentrale og kjente ansikt fra ungdomspartiet. KrFU-leder Edel-Marie Haukland er andrekandidat for KrF i Nordland, mens politisk nestleder Hadle Rasmus Bjuland sikret deg andreplassen i Rogaland.

- At KrF satser ungt er for så vidt ikke noe nytt, fortsetter Hedvig. - Forrige stortingsvalg gikk Tore Storehaug rett fra KrFU til Stortinget og har nå sittet en periode, og tidligere KrFU-leder Ida Lindtveit Røse ble norgeshistoriens yngste statsråd da hun vikariere som Barne- og familieminister. De er i år begge toppkandidater i hvert sitt fylke. I tillegg finner vi også en rekke kandidater med lang erfaring og fartstid i partiet på listene. Det er dette som virkelig utgjør styrken ved årets nominasjonslister: at unge kandidater har blitt gitt plass side om side med enormt dyktige og erfarne politikere. Ung visjonær idealisme kombinert med voksen tyngde og erfaring lover godt for både partiets og landets fremtid.

Bildetekst: Hadle Rasmus Bjuland (f.v.), Oddbjørn Nørstrud, Edel-Marie Haukland. Foto: KrFU/Henrik Peder Govertsen