NY LEDER: Bli kjent med Hadle!

Publisert av Henrik Peder Govertsen 27.10.2021
Coverbilde for artikkel

På landsmøtet i oktober ble Hadle Rasmus Bjuland valgt som ny KrFU-leder. Vi tok en prat for å bli bedre kjent med ham.

Gratulerer som ny leder Hadle.
Tusen takk!

Hvordan var det å stå på landsmøtet og bli enstemmig valgt?
Jeg er veldig takknemlig over tilliten landsmøtet gav meg. Nå gleder jeg meg til å brette opp ermene og jobbe beinhardt for å kjempe for de stemmeløse og de som har aller minst. Vi skal markere oss som et sterkt, kristendemokratisk sentrumsparti.

Kan du fortelle oss litt om noen av hjertesakene dine?
Jeg er veldig opptatt av at vi trenger en politikk hvor vi ikke er oss selv nok. En politikk som løfter blikket og ikke lar nestekjærligheten stoppe ved svenskegrensa. Det handler både om å alltid hjelpe mennesker på flukt, og om å opprettholde et høyt bistandsnivå. Når 45% av alle barn som dør før de er fem år, dør av underernæring mener jeg vi som verdens rikeste land har et ansvar for å hjelpe de som trenger det aller mest.

Jeg brenner også for en radikal klimapolitikk som kutter utslipp samtidig som den skaper nye, grønne jobber. Og så er det viktig å jobbe for en bærekraftig velferdsstat for å sikre at vår generasjon også kan ha et godt velferdstilbud.

Hvordan endte du opp med å engasjere deg i politikk?
Det starta egentlig med at broren min stilte som kandidat til kommunestyret. Så da engasjerte jeg meg for å få ham valgt inn så han kunne tale min og andre ungdoms sak.

Hva trives du best med å gjøre når du ikke jobber med politikk? Har du noen hobbyer eller interesser?
Politikken tar mye tid, og siden jeg engasjerte meg såpass tidlig så har jeg ikke hatt så mye tid til å drive med hobbyer. Men jeg er en ganske sosial type, så en fin måte for meg å koble ut på er å bare være sammen med venner. En leilighet full av folk som prater og har det hyggelig, der trives jeg godt.

Du skal nå lede et ungdomsparti med ganske stor bredde. Hva slags leder ønsker du å være?
Først og fremst ønsker jeg jo å være en leder som fronter KrFUs politikk på en god og offensiv måte. Men like viktig for meg er det å være en åpen og raus leder som ivaretar meningsmangfoldet i organisasjonen.

Foto: KrF