Reisebrev fra San Marino

Publisert av Jørgen Reymert Jensen 04.11.2021
Coverbilde for artikkel

Youth european people’s party (YEPP) var helgen 22. til 24. oktober samlet i San Marino. YEPP er ungdomsorganisasjonen til Det Europeiske folkeparti. Denne helgen reiste nyvalgt leder Hadle Rasmus Bjuland og jeg (Jørgen Reymert Jensen) til San Marino for å delta på den første fysiske YEPP- samlingen siden 2019.

Helgen hadde «De unges stemme inn i klimakrisen» som tema. Den opprinnelige politikken til YEPP angående klima var preget av litt små ambisjoner. Vi deltok i behandling av ulike resolusjoner, og fikk viktige gjennomslag inn i YEPPs videre energipolitikk. KrFU fikk gjennomslag for at en ny grønn politikk skal øke investeringer i vannkraft og satse på karbonfangst og lagring.

Vi fikk gode samtaler med de unge andre politikerne, om deres politiske virkelighet og økt kunnskap om europeisk samarbeid. Samtalene med kristendemokratiske søsterpartier fra blant annet Finland, Sverige og Tyskland var svært spennende.

Anbefaler å lese mer om KrFUs modige og fremtidsrettede klimapolitikk på nettsiden.

Hilsen Jørgen