Reisebrev fra Kenya

Publisert av KrFU 18.03.2022
Coverbilde for artikkel

Jambo!

 

Forrige uke besøkte jeg demokratiprosjektet vårt i Kenya, KYMCA (Kenyan Young Members of County Assemblies). KYMCA er en ideell organisasjon som skolerer og hjelper unge kenyanske politikere til å få større innflytelse i politiske prosesser. Dette er et demokratiprosjekt i samarbeid med både Unge Høyre og Unge Venstre. Prosjektet finansieres av demokratistøtte fra Norad, men organiseres i stor grad av idealistiske krefter i KrFU.

 

På turen holdt jeg, sammen med de andre reisende to ulike workshops der vi jobbet med unge folkevalgte. Vi lagde valgkampplaner og politiske strategier. En rød tråd gjennom disse seminarene var å gi deltakerne gode verktøy inn mot valget i august 2022. Forhåpentligvis ser vi at flere av deltakerne blir valgt inn i kommunestyrene allerede til høsten.

 

Det politiske klimaet i Kenya er svært annerledes enn det vi kjenner i Norge. De to største forskjellene mellom Norge og Kenya er først og fremst at Norge har et konstitusjonelt monarki mens Kenya er en republikk. Den andre store forskjellen er den vage tilknytningen til ideologi blant kenyanske politikere og deres velgere. Normalt sett vil en kenyansk velger støtte en kandidat basert på han eller hennes ressurser, fremfor hvilket parti de kommer fra.

 

Det var utrolig inspirerende og lærerikt å møte disse ungdomspolitikerne fra Kenya. KYMCA er representert ved utrolig dyktige ungdomspolitikere. Det som var særlig inspirerende var å gjenkjenne idealismen blant disse menneskene.

 

Til slutt ønsker jeg å sende en takk til Unge Høyre og Unge Venstre for å være gode samarbeidspartnere og særdeles festlige reisepartnere. En stor takk rettes også til Ellen som jobber som internasjonal rådgiver i KrF som har organisert turen.

 

Karibu, Hilde Alice

2.nestleder i KrFU.