Emil André Erstad har blitt valgt som ny leder i KrFU under ungdomspartiets landsmøte som blir avholdt denne helgen ved Thon Hotell Vettre i Akershus. Han etterfølger Elisabeth Løland som går av etter tre år i ledervervet.                         

Emil André Erstad er tidligere fylkesleder i Hordaland KrFU og har sittet som 1. nestleder for ungdomspartiet det siste året. Han er i ferd med å fullføre en bachelorgrad i statsvitenskap.

- Jeg er takknemlig og ydmyk for tilliten fra landsmøtet og gleder meg veldig til å ta fatt på vervet som leder av Norges mest idealistiske ungdomsparti, sier nyvalgt leder i KrFU, Emil André Erstad.

Erstad gleder seg til å ta fatt på vervet som leder og har allerede gjort kjent hva han ønsker å fokusere på som nyvalgt leder.
- Jeg vil gjøre mitt for at KrFU skal bli et åpnere og mer mangfoldig ungdomsparti. Jeg tror at de kristendemokratiske verdiene appellerer til svært mange unge, og jeg vil sørge for at alle som er enige med oss skal finne seg til rette i KrF og KrFU, sier Erstad.

Han gleder seg også over KrFs nye rolle på stortinget som et konstruktivt opposisjonsparti til en mindretallsregjering.
- Jeg vil at KrFU skal bli et tøffere ungdomsparti som flytter KrF i en grønnere retning der prioriteringene blir tydeligere. KrF har en nøkkelposisjon og det har vi i KrFU tenkt å benytte oss av. Selv om KrF har fått gjennomslag for mye i samarbeidsavtalen, så er det mye å gjøre på både bistand og miljø, for å nevne noe. Vi skal være en konstruktiv vaktbikkje i tiden fremover, sier Erstad, som også lover at statsminister Erna Solberg skal få jevnlige påminnelser fra KrFU om disse sakene.

Avtroppende leder, Elisabeth Løland, har stor tro på det nye sentralstyret og ser frem til å samarbeide med den nye ledelsen gjennom hennes faste verv i sentralstyret til KrF.
- Det er et godt sammensatt sentralstyre som landsmøte har valgt. Det blir spennende å følge KrFU fremover gjennom mitt verv i sentralstyret til KrF, sier Løland.

 

De andre som ble valgt til sentralstyret er:
1. nestleder: Ida Lindtveit

2. nestleder: Tone Marit Håland Dyrkolbotn

3. nestleder: Tore Storehaug

Sentralstyremedlemmer:

Ellen Smenes

Kristoffer Rolland

Reid Ivar Bjorland Dahl

Synøve Marie Johansen

Thor Håkon Lindstad

1. vara: Simon Molvær Grimstad

2. vara: Mathea Fjukstad Hansen

3. vara: Jarle Aarbakke Tollaksen

4. vara: Melina Taraldsen