Informasjonskapsler og personvern

Sist oppdatert 09.08.2019

I denne personvernerklæringen beskriver vi hvordan KrFU samler inn, bruker og oppbevarer opplysninger knyttet til personer som KrFU har med å gjøre, såkalte personopplysninger. KrFU behandler opplysninger om våre medlemmer strengt konfidensielt, og vi reguleres av personopplysningsloven, partiloven og andre relevante lover. Mens partiloven blant annet inneholder regler om offentliggjøring av bidrag til politiske partier, regulerer personopplysningsloven blant annet:

• Hvordan innsamlede personopplysninger vil bli behandlet

• Hvilke juridiske grunnlag man må ha for å samle inn og behandle personopplysninger

• Hvordan innsamlede personopplysninger bør sikres

• Tilgangsbegrensning til personopplysninger

• Begrensninger på eventuelle utleveringer av personopplysninger

Kristelig Folkeparti ved KrFs generalsekretær er behandlingsansvarlig for organisasjonens behandling av personopplysninger da KrF og KrFU regnes som en behandlingsenhet.

KrFUs nettsider

KrFU har Kjetil Svalestuen/Netlify som databehandler.

Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester, som for eksempel å fylle ut et skjema. Behandlingsgrunnlaget for dette er ved samtykke. Opplysninger som samles inn i forbindelse med drift av nettsted, lagres på våre servere hos Netlify, Det er kun KrFU og nevnte databehandlere som har tilgang til disse opplysningene.

Tredjepartstjenester

KrFUs nettsider er tilknyttet enkelte eksterne tjenester. Paypal brukes for å gi brukerne mulighet til å gi deres gave med bankkort. Tjenesten registrerer navn, adresse, epost, og telefon for å kunne utføre tjenesten. Vipps brukes for at brukerne skal kunne vippse gaver eller kontingentinnbetaling. Tjenesten registrerer navn og telefon for å kunne utføre tjenesten.

Nettsidestatistikk og informasjonskapsler

Ved å bruke krfu.no samtykker du i at vi kan legge inn informasjonskapsler (cookies) på din maskin, med mindre du har slått av automatisk godkjenning av cookies i din nettleser. Cookies er små tekstfiler som lagres i nettleseren på din datamaskin. KrFUs nettside bruker cookies for å huske deg og for å gi oss muligheten til å registrere at du har besøkt oss tidligere. Det gir oss også en bedre oversikt over trafikkmåling og statistikk. Cookies kan lagre IP-adresser og påloggingsinformasjon. Les mer om hvordan du kan administrere informasjonskapsler på nettvett.no.

Google Analytics

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics lagrer informasjonskapsler på din egen datamaskin, og informasjonen som genereres sendes til og lagres på Google sine servere i USA.

KrFUs medlemssystem

Unicornis AS er databehandler og drifter KrFU sitt medlemssystem.

Personinformasjon som registreres er navn, adresse, epost, telefon, fødselsdato, kjønn og betalingsinformasjon om kontingent. Dette gjøres som en del av en medlemsavtale. Medlemsavtalen finnes på «Bli medlem»-siden. Videre registreres tillitsvalgte verv, folkevalgte verv og betalingsinfo om gaver. Vi registrerer ikke personnummer. Informasjonen tas vare på så lenge en person er medlem. Informasjon om tillitsverv og lagstilknyting beholdes for statistikk, men personinformasjon vil da bli anonymisert. Verv i KrFU er regnet som offentlig informasjon og blir publisert på KrFUs hjemmesider.

Ansatte ved landskontoret og på fylkeskontor har tilgang til medlemssystemet begrenset etter nivå. Fylkesledere har lesetilgang til hele KrFU, mens lokallagsledere, nestledere, kasserere og sekretærer har lesetilgang til sine lag. Unicornis AS har tilgang til medlemssystemet for å kunne oppfylle sine plikter som databehandler.

KrFUs medlemslister er sensitiv informasjon, og for konfidensielle å regne. Disse utleveres ikke uten dom eller rettslig pålegg.

KrFUs nettbutikk

KrFUs nettbutikk (via krfbutikken.no) er en butikkfront levert av Wittusen & Jensen. Denne samler navn, adresse, epost, og bestilte vareartikler for å kunne gjennomføre avtale om kjøp. All data sendes til KrF og KrFU, for gjennomføring av handel. Persondata blir beholdt i 2,5 år ifølge regnskapsloven.

Offentliggjøring av gaver til KrF

I henhold til Partiloven §4 (Partifinansieringsloven) offentliggjør KrF gaver til partiet etter de reglene som gjelder.

Høringer, evalueringer og påmeldinger via Enalyzer

KrFU bruker Enalyzer til høringer, evalueringer og påmeldinger. Høringer og evalueringer kobler ikke personlig data mot innsendt informasjon hos oss, selv om systemet er i stand til å koble epostadresse til innsendt informasjon. Påmeldinger via Enalyzer samler inn informasjon nødvendig for påmelding, samt informasjon om matallergier eller lignende. Denne informasjonen beholdes bare i den perioden det er nødvendig for hvert arrangements del.

Kontakt og innsyn

Alle som er registrert i KrFU sitt medlemssystem kan få innsyn i egne registrerte opplysninger ved henvendelse til KrFs landskontor på telefon 23 10 28 00 eller via epost til krfu@krfu.no. For å sikre at informasjon ikke utleveres til uvedkommende, gjør vi oppmerksom på at du må kunne identifiseres tilstrekkelig før vi kan utlevere opplysninger om deg.

Dersom du har tilbakemeldinger på KrFs personvernpolicy eller KrFs behandling av personopplysninger, ber vi deg ta kontakt med KrFs personvernombud Ingebjørg Seim; personvern@krf.no.